Kinderen en jongeren

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Hallo, ik ben Inge Korfker

Ik ben orthopedagoog. Aan kinderen vertel ik meestal dat ik soort speciale juf ben. Ik sta niet voor de klas, maar ik kom op heel veel verschillende scholen. Ik help kinderen met wie iets niet goed gaat. Ze zijn onzeker, verdrietig, kunnen zich slecht concentreren, het leren lukt niet of ze kunnen juist heel goed leren, dat kan soms ook heel lastig zijn.

 

 

wie-ben-jij

Wie ben jij?

Als jij dit leest, dan is er met jou misschien ook wat aan de hand. Hoe werk ik? Ik begin meestal met een gesprek waarin we samen kijken wat je goed kan, waar je blij van wordt en wat je leuk vindt. Dat vind ik belangrijk, want dat kan je helpen bij de dingen die jij moeilijk vindt. Daarna praten we erover wat jij moeilijk vindt en wat jou helpt. We kunnen oefenen en soms doe ik een onderzoek om te ontdekken welke hulp het beste bij jou past.

 

praktijkruimte ouwe gouweWaar is het?

We kunnen elkaar spreken bij jou thuis, op school of in mijn praktijkruimte. Jongeren spreken weleens af in de stad in een cafeetje of we wandelen een stuk. Dat praat lekker. Jongeren kunnen zichzelf aanmelden, maar ik betrek wel bijna altijd de ouders bij de hulp. Zij leven tenslotte iedere dag met jou samen. Wel bespreek ik altijd me je, wat ik aan je ouders vertel over onze gesprekken.

 

 

 

jongen hulp

Mijn ontdekking

Weet je wat ik heb ontdekt? Dat kinderen vaak de beste idee├źn hebben. Zij kunnen goed vertellen wat er misgaat en hebben goede plannen wat we kunnen doen om hen te helpen. Met jou praten, vind ik dus heel belangrijk. Ik hoop je snel een keer te ontmoeten!