Over mij

Ik ben Inge Korfker. Ik ben orthopedagoog. Ik werk dus met kinderen en jongeren. De vraag die mij boeit als orthopedagoog en mens is: Wie ben je echt? Toen ik werkte als leerkracht, wilde ik de kinderen in mijn klas graag beter leren kennen. Maar dat lukte niet in een klas van bijna veertig leerlingen. Al snel begon ik met een opleiding tot remedial teacher en daarna studeerde ik orthopedagogiek.

Ik heb gewerkt met kinderen in het basisonderwijs met leer- en gedragsproblemen. Dit heb ik in verschillende functies gedaan. Naast leerkracht, remedial teacher en orthopedagoog was ik intern begeleider, gedragsdeskundige, ambulant begeleider en kennismakelaar. Daarnaast heb ik stagegelopen bij de GGZ, De Hoop in Dordrecht en sinds bijna tien jaar heb ik mijn eigen praktijk De Witte Steen. In mijn praktijk werk ik met kinderen van 8 jaar en ouder en met jongeren.

 

[siteorigin_widget class=”Sydney_Facts”][/siteorigin_widget]

Een aantal jaren geleden heb ik me verder ontwikkeld in het oplossingsgerichte therapie. Door te werken vanuit aanwezige krachten en uitgaan van de mogelijkheden van mensen, is het praten over problemen niet meer alleen moeilijk en zwaar. Mensen krijgen vaak weer nieuwe energie en komt er creativiteit vrij om na te denken wat nou echt past bij de kinderen, ouders en leerkrachten die ik spreek. Ik ga zelf ook uit van mijn eigen kracht: ik zet mijn kennis en ervaring in als orthopedagoog, als moeder en mijn levenservaring als mens. Mijn begeleiding is daardoor persoonlijk en ook kwetsbaar. Jij stelt je kwetsbaar op, door te praten over je problemen. Ik denk met je mee als even kwetsbaar mens.

Ik heb een christelijke levensvisie. Ik geloof dat ieder mensen is gemaakt om zich te verbinden met God en met anderen. Ik denk dat veel van onze problemen hebben hiermee te maken. Iedereen is welkom bij De Witte Steen of je gelooft of niet. Als je daarom vraagt, kunnen we het geloof ook betrekken bij de hulpverlening.